OPTI-COAT

Wat is OPTI-COAT?
Opti-Coat is een harde, keramische transparante lak die een permanente bescherming biedt aan alle lakken met een kraswerende eigenschap. Dit resulteert in een kras- en hologramvrije lak, die tevens permanent beschermend is. In tegenstelling tot de fabriekslakken is Opti-Coat volledig resistent tegen zuurhoudende elementen zoals vogelpoep, zure regen en andere schadelijke stoffen. Zodra Optimum Opti-Coat Pro is aangebracht, zal wassen het enige zijn dat nodig is om uw auto te onderhouden.
ULTIEME BESCHERMING
Opti-Coat is geen beschermende wax of lakverzegeling die afbreekt bij het wassen of oplost door de UV-stralen of afbreekt door de natuurelementen. Opti-Coat hecht zich permanent aan de lak en geeft dus een definitieve bescherming die nooit afneemt of oplost. 

PERMANENTE COATING
Een enkele laag van Opti-Coat Pain Protection meet een dikte van 2 Microns. In vergelijking met andere beschermingsproducten is Opti-Coat tot 100 keren dikker dan de andere producten. Tests tonen aan dat een conventionele wax minder dan 0,02 Microns heeft. Door zijn dikte van 2 Microns geeft Opti-Coat dus een betere bescherming aan fabriekslakken en heeft Opti-Coat de eigenschap om lichte krassen te absorberen.
Hoe werkt het?
Omdat Opti-Coat Pro een permanente coating betreft, zal de ondergrond goed moeten worden voorbereid. Eventuele vlekken, krassen en/of vervuiling op/in de lak zullen daarom worden verwijderd. Op een goed voorbereidde lak, zal Opti-Coat Pro een vloeiende, heldere uitstraling geven. 

image-placeholder.pngVOORDELEN
Opti-Coat voorziet het voertuig van een harde, keramische, superieure transparante laklaag die sterker is dan de originele lak. Het geeft permanente bescherming die niet oplost met de tijd en resulteert in een diepe glans. Het is tevens heel waterafstotend waardoor hechting van vuil en stof tot een minimum herleid wordt. Uw wagen blijft dus langer proper en is gemakkelijker te reinigen! 


Opti-Coat Pro Plus zorgt voor een nog gladder oppervlak, meer glans dan men reeds van ons gewend is met de Opti-Coat Pro. Het werkt als een versterker van de Opti-Coat Pro en is daardoor het ultieme wat wij u kunnen bieden op het gebied van ceramische coatings. De geavanceerde formule geeft een verbazingwekkende glans en voertuig protectie. Daarnaast zal het ook waterspots tegengaan en de hydrofobische eigenschappen zullen uw voertuig schoon houden en beschermen voor in de toekomst.

Optimum Opti-Lens Coating is het meest geavanceerde polymeer systeem dat speciaal is ontworpen voor de bescherming van de koplamp lenzen. Deze hybride hars is een combinatie van Opti-Coat keramiek hars en een acrylhars voor maximale hechting en bescherming van acryl en polycarbonaat lenzen. Daarnaast bevat Optimum Opti-Lenscoating hoge niveaus van UV-absorberende bestanddelen om verkleuring en vervaging van auto-koplamp lenzen te minimaliseren.
Eenmaal aangebracht, zal de Opti-Lenscoating een permanente binding vormen met het oppervlak en kan alleen worden verwijderd door polijsten of afbijtmiddelen. 

Opti-Guard Fabric creëert een super hydrofobische coating om stoffen stoelen, tapijt, textiel en andere stoffen oppervlakken te beschermen. Wanneer vloeistoffen in contact komen met de Opti-Guard Fabric behandelde ondergrond, zullen deze niet door de stof worden opgenomen. Bovendien, voor materialen met een open structuur zoals zachte tapijten waarbij vloeistoffen kunnen doordringen in de vezels, voorkomt de coating het binnendringen in deze vezels en daarmee een permanente verkleuring van het materiaal.

Opti-Guard Leather & Vinyl creëert een hydrofobische coating met geconcentreerde UV-absorberende en beschermende ingrediënten en voorkomt leer, dashboards en vinyl van een vroegtijdige veroudering. Opti-Guard Leer & Vinyl is een op acryl hybride hars gebaseerde coating die een sterke maar flexibele coating achterlaat op zachtere oppervlakken en biedt een hoge weerstand tegen chemicaliën. De coating bevat speciale matterende ingrediënten die er voor zorgdragen dat het originele uiterlijk niet wordt aangetast.

QYEON - Q2 MOHS COATING

Voordelen:
 • beschermt tegen zure regen, vuil, zout, vliegen, vogeluitwerpselen, pekel, schadelijke UV-straling en remvloeistof
 • geen opgedroogde kalkdruppels meer na het wassen; de wagen laat zich makkelijker wassen
 • water- & vuilafstotend
 • spiegeleffect van de lak
 • deze coating is 50% harder dan autolak waardoor de lak beter beschermd is tegen krasjes en was swirls (1 laag van deze coating voegt 0,2 micron toe aan de lakdikte)
 • 1 laag van deze coating beschermt tot
  wel 18 maanden lang
 • de wagen hoeft niet meer om de 6 maanden in de wax gezet te worden

Wat is een Q2 Mohs coating?
Gyeon Q2 Mohs is een toppertje van de Quartz coatings die in 1 stap de lak langdurig beschermt en extra glans toevoegt. Q2 Mohs maakt gebruik van de laatste silicone technologie (Si) die een hybride film (glanslaag) op het oppervlak achterlaat. Deze reageert snel waardoor een volledig gekristalleerde SiO2 laag op het koetswerk overblijft.


In tegenstelling tot andere nanotechnologieën zal Gyeon Q2 Mohs zwaarder worden bij het uitharden waardoor de integriteit versterkt wordt. Het resultaat is dat iedere laag 0.2 micron toevoegt aan de lakdikte en de krasbestendigheid dus verhoogd wordt! Iedere laag betekent een stijging van 2H op de Mohs-schaal. Het resultaat is dat door elke extra laag de lak minder krasgevoelig is.


Werkwijze:
 • de wagen wordt ingespoten met een foamlaag en daarna grondig afgespoten
 • daarna wordt de wagen gewassen met een PH-neutrale shampoo
 • de lak wordt ontvet met Gyeon prep
 • daarna wordt 1 laag Gyeon-Q2 Mohs aangebracht
 • de kunststof onderdelen + voorruit worden eveneens behandeld
 • dit alles laten we 12u uitharden
 • vervolgens wordt 1 laag Qyeon Cure aangebracht
 • deze coating laten we ook 12u uitharden.
RESULTAAT: HOUDBAARHEID VAN 18 MAANDEN !!

Resultaat:
Het resultaat van de dikke gladde coating is dat het oppervlak extreem waterafstotend wordt, waardoor regen en waswater aflopen.
Dit extreem parelend effect ziet er niet alleen leuk uit maar helpt ook vuil makkelijker te verwijderen waardoor het wassen van de wagen makkelijker
en sneller gaat.
Hiernaast biedt Gyeon Q2 Mohs optimale bescherming tegen vogeluitwerpselen, vliegen, zout, UV-straling,...

Q2 Mohs biedt tot 18 maanden lang ongelooflijke bescherming, ook op dagelijks gebruikte wagens. Het is zo goed als onbeïnvloedbaar door sterke chemicaliën en kan alleen verwijderd worden door machinaal polieren.

Prijzen (incl. BTW):
 • CAT A: 375€
 • CAT B: 400€ 
 • CAT C: 425€
 • CAT D: 450€

Gyeon Q2 Mohs Glass Coating

ALGEMENE OPMERKINGEN:
- Indien er bij deze coating eerst een lakcorrectie moet gebeuren, wordt hier het supplement van een "polierpakket" aangerekend (zie prijslijst).
De klant wordt hierover op voorhand steeds verwittigd!
- Bij reservatie van deze coating zullen wij hiervoor een voorschot van 50€ vragen. Dit wegens de hoge aankoopkosten van het product.
- Na het aanbrengen van deze coating mag de wagen de eerste 3 dagen na behandeling niet manueel gewassen worden (geen carwash de eerste 3 weken na behandeling).


Gyeon Q2-Mohs coating aan te raden voor volgende wagens:
 • nieuwe wagens / wagens jonger dan
  12 maanden
 • tuning wagens / exclusive wagens
 • oldtimers
 • klanten die naderhand gebruik wensen te maken van de carwash